Η παραπληροφόρηση από κινέζικα κανάλια πληροφόρησης είναι "πολύ πιο διακριτική, πολύ πιο ύπουλη" από αυτή της Ρωσίας, προειδοποιεί πρώην αξιωματούχος

"Κάθε κυβέρνηση στο κόσμο πρέπει να σκέφτεται την παραπληροφόρηση ως στρατηγική απειλή". Η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να είναι μέρος εισαγωγικού βίντεο μιας κατασκοπευτικής ταινίας, ή ενός παιχνιδιού ρόλων, αλλά δυστυχώς είναι πραγματική και ανήκει στον απερχόμενο διευθυντή του Οργανισμού για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τις υποδομές (CISA - Cybersecurity and Infrastructure Security Agency), Chris Krebs. Η παραπληροφόρηση, αναφέρει, ότι είναι μια από τις δύο βασικές προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο διάδοχός του, Jen Easterly.

Αβάσιμες πληροφορίες για θέματα όπως η πανδημία του κορωνοϊού μπορούν να έχουν μεγάλες συνέπειες στην εξέλιξη της επιδημίας και ο ρόλος των μεγάλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης είναι κομβικός σε αυτό το θέμα. Παρόλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από αυτές τις εταιρίες, δυστυχώς η παραπληροφόρηση ανθεί και δημιουργεί προβλήματα εθνικής ασφάλειας.

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ του 2022, βάζοντας την στο προσκήνιο, ο Krebs προειδοποίησε ότι οι κινεζικές προσπάθειες παραπληροφόρησης μπορεί να είναι πολύ πιο ύπουλες και διακριτικές από αυτές που προέρχονται από τη Μόσχα. "Το δουλεύουν σε τοπικό επίπεδο", είπε ο Krebs. «Εκεί που η Ρωσία τείνει να "ανάβει φωτιές", ο χειρισμός των Κινέζων είναι πολύ πιο λεπτός όσον αφορά τη θεμελίωση στοιχείων για παραπληροφόρηση». Ο Krebs επικαλέστηκε επίσης στατιστικά στοιχεία του FBI που αναφέρουν ότι μια νέα έρευνα για την Κίνα ανοίγει κάθε 10 ώρες και χαρακτήρισε τις κινεζικές προσπάθειες μια «αξιόλογη εκστρατεία».

Υπό την ηγεσία του Krebs, η CISA απέκρουσε ξένες εκστρατείες επιρροής στα κοινωνικά δίκτυα και δημιούργησε πρωτοβουλίες, όπως την Rumor Control Initiative (πρωτοβουλία ελέγχου φημών), με σκοπό να εκπαιδεύσει τους Αμερικάνους πολίτες για το τι μπορούν να εμπιστευθούν από αυτά που διαβάζουν στο διαδίκτυο. Η CISA, σύμφωνα πάντα με τον Chris Krebs, έχει μια ευκαιρία, μιας και η Παραπληροφόρηση-σαν-Υπηρεσία (Dissinformation-As-A-Service, DaaS) γίνεται πιο σχετική και μπορεί να συνδυαστεί με τον Έλεγχο Φημολογίας-σαν-Υπηρεσία (Rumor Control-as-a-Service, RaaS) έτσι ώστε να προ-ενεργεί και να καταρρίπτει την παραπληροφόρηση που σερβίρεται και μπορεί δυνητικά να απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σε πρώτη φάση, και οποιουδήποτε κράτους γενικότερα.

 



from https://ift.tt/3zXmNlm

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια