Νότιος Κορέα: Αίρει τις απαγορεύσεις στην μεταμεσονύκτια πρόσβαση σε ιστότοπους παιχνιδιών σε ανήλικους

Η Νότια Κορέα τερματίζει έναν νόμο που ανακοίνωσε το 2011, ο οποίος απέκλειε την πρόσβαση νεαρών παικτών σε ιστότοπους παιχνιδιών μετά τα μεσάνυχτα. "Το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας, καθώς και το Υπουργείο Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας, λένε ότι τερματίζουν τον νόμο, προς όφελος του σεβασμού των δικαιωμάτων των παιδιών και για να ενθαρρύνουν την εκπαίδευση στο σπίτι", αναφέρει ο δικτυακός τόπος Engadget. «Η χώρα στοχεύει στην κατάργηση του νόμου μέχρι το τέλος του έτους, όταν αναθεωρήσει τον νόμο περί προστασίας της νεολαίας» καταλλήγει η αναφορά του Engadget.

Η είδηση αυτή δε σημαίνει ότι οι ανήλικοι παίκτες είναι θα έχουν τελείως το ελεύθερο των κινήσεων. Αντ 'αυτού του νόμου, η υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια, θα διαχειρίζεται από το σύστημα "άδειας επιλογής" της χώρας, το οποίο θα επιτρέπει στους γονείς και τους κηδεμόνες των νεαρών, να κανονίσουν εγκεκριμένους χρόνους παιχνιδιού. Επιπλέον, ο χρόνος πρόσβασης σε τέτοιους δικτυακούς τόπους περιορίζεται σε 90 λεπτά χρόνου παιχνιδιού τις καθημερινές και τρεις ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι καλύτερη από την γειτονική Κίνα, όπου Ωστόσο, υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους παιχνιδιών, σε νέους κάτω των 18 ετών, από 10μμ έως 8πμ.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Kotaku, ο νόμος προοριζόταν αρχικά για τον περιορισμό των παιχνιδιών PC, αλλά επηρέασε επίσης τις κονσόλες. «Στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, η ικανότητα των παιδιών να αποφασίζουν μόνα τους και να προστατεύουν τον εαυτό τους έχει γίνει πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας της Νοτίου Κορέας Yoo Eun-hye, σύμφωνα με τους The Korea Times. «Θα συνεργαστούμε με συναφή υπουργεία για τη συστηματική υποστήριξη της εκπαίδευσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη χρήση παιχνιδιών σε σχολεία, σπίτια και στην κοινωνία, ώστε οι νέοι να αναπτύξουν αυτές τις ικανότητες και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος παιχνιδιών και διαφόρων δραστηριοτήτων αναψυχής για τα παιδιά."



from https://ift.tt/3mF9Yc3

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια