Η Κούβα αναγνωρίζει και θα ρυθμίσει την αγορά κρυπτονομισμάτων

Η κυβέρνηση της Κούβας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αναγνωρίσει - και θα ρυθμίσει - τα κρυπτονομίσματα για πληρωμές στην επικράτειά της. Σύμφωνα με ένα ψήφισμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κούβας, γίνεται λόγος για την εμπλοκή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, η οποία θα καθορίσει κανόνες για τέτοια νομίσματα και θα καθορίσει τον τρόπο χορήγησης αδειών στους παρόχους σχετικών υπηρεσιών στην Κούβα.

Η δημοτικότητα τέτοιων νομισμάτων έχει αυξηθεί στην Κούβα καθώς έχει γίνει δυσκολότερη η χρήση των δολαρίων, εν μέρει λόγω των αυστηρότερων κανόνων εμπάργκο που επιβλήθηκαν από τον πρώην Προέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Λόγω του γεγονότος ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παγκόσμια και μπορούν να παρακάμπτουν το Αμερικάνικο εμπάργκο, λόγω της ανωνυμίας των συναλλαγών αυτών.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εγκρίνει τη χρήση κρυπτονομισμάτων «για λόγους κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος», αλλά με την κρατική εγγύηση για την λειτουργία τους. Στο εν λόγω ψήφισμα αναφέρεται επίσης δεν θα υπάρχει ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες.

Ένας τοπικός εμπειρογνώμονας κρυπτονομισμάτων, ο προγραμματιστής Erich García, δήλωσε στο Assosiated Press ότι ορισμένοι Κουβανοί χρησιμοποιούν ήδη κρυπτονομίσματα, συχνά μέσω δωροκαρτών, για online αγορές.



from https://ift.tt/3Dy7xyb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια