Ο Firefox ακολουθεί τον Chrome και ετοιμάζεται να αποκλείσει ανασφαλείς λήψεις

Οι προγραμματιστές της Mozilla ετοιμάζουν μια νέα λειτουργία που θα αποκλείει τις ανασφαλείς λήψεις αρχείων στον Firefox. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται "mixed content downloaded blocking" και η λειτουργία της είναι να μπλοκάρει λήψεις αρχείων οι οποίες ενώ ξεκινούν από μια κρυπτογραφημένη με https σελίδα, συνεχίζουν με σελίδα http χωρίς κρυπτογράφηση.

Η ιδέα πίσω από αυτήν τη λειτουργία είναι να αποτρέψει τους χρήστες του Firefox να παραπλανηθούν από το σήμα κρυπτογράφησης https στην γραμμή URL και να πιστεύουν ότι κάνουν λήψη ενός αρχείου με ασφάλεια μέσω HTTPS όταν, στην πραγματικότητα, το αρχείο μεταφέρεται χωρίς κρυπτογράφηση και θα μπορούσε να παραβιαστεί από τρίτους κατά τη μεταφορά.

Μια παρόμοια λειτουργία υπάρχει ήδη στο Chrome και σχεδόν σε όλα τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium από τα τέλη του 2020. Οι χρήστες των σταθερών εκδόσεων Firefox που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την νέα λειτουργία τώρα μπορούν να μεταβούν στη σελίδα ρυθμίσεων about:config και να ενεργοποιήσουν την ακόλουθη επιλογή:

 

dom.block_download_insecure          set to true

 



from https://ift.tt/3D8ipCy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια