H Samsung πιάνεται στα πράσα να αλλάζει τα υποσυστήματα των 970 EVO Plus SSDs

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν πιαστεί να αλλάζουν εξαρτήματα στα προϊόντα SSD χωρίς να τροποποιούν τις προδιαγραφές ενός προϊόντος ή να ενημερώνουν τους αγοραστές. Αυτό συνέβη στο παρελθόν με τις ADATA, Patriot και πιο πρόσφατα με τη Western Digital στους WD Blue SN550. Τώρα, είναι η Samsung που με τη σειρά της προχωρά στην ίδια τακτική. Η Samsung πιάστηκε στα πράσα να τροποποιεί τα υποσυστήματα των 970 EVO SSD, ιδιαίτερα στα μοντέλα 1 TB.

 

Σύμφωνα με το Computerbase, ένα κανάλι του YouTube από την Ασία, φαίνεται να έχει παρατηρήσει πρώτα τη διαφορά. Έχουν δοκιμάσει την παλαιότερη έκδοση του 970 Evo Plus 1 TB της Samsung (αριθμός προϊόντος MZVLB1T0HBLR, ημερομηνία παραγωγής Απριλίου 2021, ελεγκτής Phoenix [S4LR020] και 3D TLC NAND 96 επιπέδων) έναντι της νεότερης (αριθμός προϊόντος MZVL21T0HBLU και είναι εξοπλισμένη με ελεγκτή Elpis [S4LV003] και 3D-NAND με το αναγνωριστικό K9DUGY8J5B-CCK0), το οποίο πιθανότατα διαθέτει διαφορετική συσκευασία και πυκνότητα για την ίδια 3D TLC NAND 96 επιπέδων.

 

1HjTqClu1PkjQKfL.jpg

 

CJ14yWwyIq9030Qr.jpg

 

hpqsUMtW6Q7tlONW.jpg

 

Φαίνεται ότι η νέα έκδοση του SSD είναι γρηγορότερη σε φόρτους εργασίας έως 115 GB, που είναι και το μέγεθος της αναθεωρημένης SLC cache, που προορίζεται να απορροφήσει τη δραστηριότητα εγγραφής με γρηγορότερες ταχύτητες από την υπόλοιπη NAND που λειτουργεί με TLC. Η αρχική διάταξη προσωρινής αποθήκευσης SLC ανερχόταν στα 42 GB. Αυτή η αλλαγή απόδοσης είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, η μονάδα αποδίδει χαμηλότερη απόδοση όταν εξαντληθεί η προσωρινή μνήμη SLC. Σε αυτή την περίπτωση,  η αρχική έκδοση συνέχιζε με ταχύτητες εγγραφής δεδομένων περίπου 1.500 MB/s μετά την εγγραφή των πρώτων 40 GB, ενώ η νέα έκδοση μειώνει αυτήν την απόδοση στα 800 MB/s μετά από 115 GB εγγραφής. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να αντιμετωπίσουν είτε βελτιωμένη απόδοση είτε επιδεινωμένη απόδοση, σε αυτό το ίδιο προϊόν σε σύγκριση με το πρωτότυπο. 

 

3n5UTrqVCXaQRVqV.jpggm9k1RD8ebwRQzQT.jpgi0f4eXZRLDm4WqSU.jpgT8JJcTgtQWD4o48v.jpgTPvZjqVVY1UMQp0u.jpgxG0ovKB4wTetciW3.jpg

 

Οι αλλαγές των εξαρτημάτων στα ηλεκτρονικά δεν είναι ασυνήθιστες. Υπάρχει μια σειρά προϊόντων και τσιπ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό έχει γίνει σημαντικός μηχανισμός ασφάλειας για τους κατασκευαστές, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού ηλεκτρονικών συσκευών εξακολουθούν να είναι ασταθείς, κυρίως λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, μερικές φορές οι αλλαγές θεσπίζονται όχι επειδή οι κατασκευαστές αναγκάζονται να το κάνουν λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων. Ενίοτε το κάνουν για να εξοικονομήσουν επιπλέον χρήματα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν τα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός προϊόντος επηρεάζονται από την αλλαγή του εξαρτήματος, όπως συνέβαινε, κάθε φορά, για αυτές τις αλλαγές στα εξαρτήματα SSD. Η περίπτωση της Samsung είναι διαφορετική, διότι υπάρχουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στην απόδοση και υποβάθμιση ανάλογα με τον φόρτο εργασίας.

 

Ανεξαρτήτως των αιτιών για τις οποίες οι κατασκευαστές προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές, οι πελάτες θα πρέπει να ενημερώνονται διαφανώς για τις αλλαγές στις επιδόσεις των προϊόντων που αγοράζουν, ώστε να μην βασίζονται σε κριτικές που δεν ανταποκρίνονται πλέον στα προϊόντα που πωλούνται!

 

 



from https://ift.tt/3jsbWdT

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια