Τα Windows 11 τελικά δεν υποστηρίζουν AMD Zen ή τους περισσότερους επεξεργαστές Intel 7ης γενιάς

H Microsoft σήμερα ανακοίνωσε ότι ύστερα από επανεκτίμηση των χαρακτηριστικών για τους επεξεργαστές που θα υποστηρίζουν το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 11, θα παραμείνει στην αρχική της δήλωση με μικρές διορθώσεις. Αρχικά, τίποτα δεν αλλάζει για τους επεξεργαστές AMD Zen. Η υποστήριξη των Windows 11 θα ισχύει για τους επεξεργαστές AMD Zen 2 ή νεότερους. Αναφορικά με την Intel, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που αφορούν τους επεξεργαστές έβδομης γενιάς. Από αυτούς, θα μπορείτε να τρέχετε τα Windows 11 με έναν επεξεργαστή σειράς Core X ή μια σειρά Xeon W. Επίσης, θα υποστηριχθεί και ο Core i7-7820HQ, μιας και υπάρχει στο Surface Studio 2 της Microsoft και βρίσκεται ακόμα στην αγορά.

Ο λόγος που η Microsoft επέμεινε στις αρχικές της ανακοινώσεις είναι ότι σε δοκιμές που έκανε, οι συσκευές που δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις είχαν 52% περισσότερες διακοπές λειτουργίας πυρήνα, ενώ σε συσκευές που πληρούσαν τις απαιτήσεις, οι διακοπές περιορίζονταν στο 0,2%.

Οποιοσδήποτε υπολογιστής με επεξεργαστή intel όγδοης γενιάς είναι ηλικίας μερικών ετών και το TPM 2.0 αποτελεί απαίτηση στους νέους υπολογιστές με Windows 10 από τα μέσα του 2016. Και το πιο σημαντικό, η Microsoft δεν αφήνει κανέναν πίσω. Τα Windows 10 θα υποστηρίζονται έως τις 14 Οκτωβρίου 2025, έτσι ώστε ένας υπολογιστής τριών ετών να έχει ακόμη επτά χρόνια ζωής.

Επίσης, σήμερα αναμένεται και η διάθεση του PC Health Check App, για υπολογιστές με λειτουργικό 32bit, 64bit, ARM, και Windows 10 S, για όσους ανήκουν στο κανάλι ενημερώσεων λογισμικού insider. Για το γενικό πληθυσμό, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις επόμενες εβδομάδες. Το πρόγραμμα αυτό, θα λέει γιατί ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να υποστηρίξει Windows 11 και θα προσφέρει συνδέσμους σε άρθρα που θα εξηγούν το γιατί.



from https://ift.tt/3gCmdCm

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια