Τι συνέβη αφού το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα;

Το Chivo, το εγκεκριμένο από το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ πορτοφόλι bitcoin,  κυκλοφόρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 7 Σεπτεμβρίου. Το σύστημα άρχισε να καταρρέει στις τρεις το πρωί της ίδιας μέρας. Έγιναν προσπάθειες σταθεροποίησης με την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής και οι εγκαταστάσεις εφαρμογών έμειναν ανενεργές μέχρι τις 11:30 π.μ. της ίδιας μέρας. Όλη την υπόλοιπη μέρα δεν ήταν δυνατό να γίνουν συναλλαγές, οι γραμμές εξυπηρέτησης πελατών μπλοκαρίστηκαν, Τα ATM της Chivo έμειναν χωρίς μετρητά. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, η τιμή του bitcoin έπεσε κατά $ 10.000 σε τρία λεπτά.

Μετά από διαμαρτυρίες στις 6 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κτίριο της Νομοθετικής Συνέλευσης στις 7 Σεπτεμβρίου. Μια ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε ελαστικά. Πολιτικοί της αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της ημέρας με μπλουζάκια "No Bitcoin". Οι διαμαρτυρίες δεν ήταν ενάντια στο ίδιο το bitcoin. Οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την αναγκαστική αποδοχή, την παντελή έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση και το δυσλειτουργικό σύστημα πληρωμών Chivo - «οι άνθρωποι είναι ενάντια στο πώς γίνονται τα πράγματα στο όνομα του bitcoin», δήλωσε ο τοπικός επιχειρηματίας Πάτρικ Μάρεϊ.

Ο νόμος Bitcoin και η καταστροφική κυκλοφορία του Chivo έχουν τρομάξει τις αγορές ομολόγων. Το κρατικό χρέος του Ελ Σαλβαδόρ μειώθηκε σχεδόν πέντε σεντς σε μία ημέρα, ολοκληρώνοντας τις 7 Σεπτεμβρίου, διαπραγματευόμενο στα 87,6 λεπτά το δολάριο. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ήδη απρόθυμοι να παράσχουν περαιτέρω χρηματοδότηση λόγω του νόμου Bitcoin.

Οι έμποροι ήταν απρόθυμοι να δεχτούν το bitcoin. "Προτιμώ να χάσω την πώληση", είπε ένας έμπορος στη La Prensa Grafica. Άλλοι δεν εμπιστεύονταν χρήματα που δεν μπορούσαν να κρατήσουν στα χέρια τους. Οι πλανόδιοι πωλητές μπορεί να μην έχουν καν τηλέφωνα. Πολλοί από τους πελάτες τους είναι αγράμματοι. Ορισμένα κρατικά γραφεία δεν δέχθηκαν πληρωμές bitcoin. Οι μεταφορές από το Chivo σε τραπεζικούς λογαριασμούς δεν ήταν αξιόπιστες. Τα ΑΤΜ Chivo δεν λειτουργούσαν καλά - ένα μηχάνημα είχε τρεις επιτυχημένες αναλήψεις μετρητών σε μια μέρα. Ακόμα και η μεταφορά bitcoins εντός και εκτός Chivo είχε προβλήματα.

 

nothing_to_see_here_naked_gun.gif



from https://ift.tt/39jSx93

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια