Διευρύνεται η δυνατότητα αγοράς και συναλλαγής κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ

Η εταιρεία ATM κρυπτονομισμάτων Coinmover, διαθέτει πάνω από 100 μηχανήματα σε καταστήματα στη Μασαχουσέτη, το Νιού Χάμσαϊρ, το Κονέκτικατ και την πολιτεία της Ουάσινγκτον και σχεδιάζει να έχει ακόμα άλλα 1250σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει η Boston Globe.

Αυτή τη στιγμή κάθε μηχανή πουλάει "κατά μέσο όρο περίπου 40.000 δολάρια σε κρυπτονόμισμα κάθε μήνα".
Υπάρχει μια αυξητική τάση στις ΗΠΑ για εύκολους τρόπους αγοράς κρυπτονομισμάτων, με τα ATM για Bitcoin να πρωτοστατούν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της βιομηχανίας διάθεσης κρυπτονομισμάτων, coinatmradar.com, από περίπου 6.000 ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένα στις ΗΠΑ πέρυσι, σήμερα ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 26.000, με εκατοντάδες άλλα να εγκαθίστανται κάθε εβδομάδα. Η μέτρηση αφορά μόνο τα "καθαρά" bitcoin ATM, αυτά που πωλούν μόνο κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, χιλιάδες παραδοσιακά ΑΤΜ που πωλούν μετρητά έχουν τροποποιηθεί για να υποστηρίζουν επίσης αγορές κρυπτονομισμάτων. Στη συνέχεια, υπάρχει η Coinstar, η οποία κατασκευάζει τις μηχανές καταμέτρησης νομισμάτων που βρίσκονται σε πολλά σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ. Περίπου 7.500 από αυτά τα μηχανήματα πωλούν τώρα bitcoin και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 10.000 μέχρι το τέλος του έτους. Ερευνητές στον ιστότοπο howmanybitcoinatms.com, έχουν προσθέσει αυτά τα υβριδικά μηχανήματα στο μίγμα και εκτιμούν ότι υπάρχουν πάνω από 42.000 αυτόματοι πωλητές bitcoin στις ΗΠΑ σήμερα (42.266 για την ακρίβεια).

Ο γίγαντας της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας NCR έχει μπει στο παιχνίδι. Τον περασμένο μήνα η NCR απέκτησε τη LibertyX με έδρα τη Βοστώνη, μία από τις πρώτες εταιρείες ATM bitcoin. Αυτές τις μέρες, η LibertyX κατασκευάζει κυρίως λογισμικό για να προσθέσει δυνατότητες πώλησης κρυπτονομισμάτων σε τυπικά ΑΤΜ και συσκευές λιανικής πώλησης-το σύγχρονο ισοδύναμο των ταμειακών μηχανών. Η NCR είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ATM και συσκευών POS παγκοσμίως. Η εξαγορά της LibertyX δεν σημαίνει μόνο χιλιάδες περισσότερα ATM με δυνατότητα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων, αλλά ότι χιλιάδες καταστήματα λιανικής πώλησης θα μπορούσαν να πουλήσουν κρυπτονομίσματα όπως ακριβώς και τα γλυκά, πράγμα που συμβαίνει ήδη. Η LibertyX έχει συμφωνίες με λιανοπωλητές στις ΗΠΑ, όπως η CVS, η Rite Aid και τα 7-Eleven για να επιτρέψει αγορές bitcoin σε επιλεγμένα καταστήματα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή LibertyX στο κινητό του τηλέφωνο για να επιλέξει το ποσό που θέλει να αγοράσει, με όριο τα $500 την ημέρα. Στην οθόνη του τηλεφώνου εμφανίζεται ένας γραμμωτός κώδικας. Ένας υπάλληλος σαρώνει τον γραμμωτό κώδικα και ο πελάτης παραδίδει τα μετρητά. Προστίθεται αμέσως στον λογαριασμό bitcoin του πελάτη, με προμήθεια συναλλαγής λιγότερο από $ 4,95.

Η LibertyX ισχυρίζεται ότι αυτή η υπηρεσία είναι τώρα διαθέσιμη σε πάνω από 20.000 καταστήματα λιανικής.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, το 13 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ αγόρασαν ή πούλησαν κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αυτό είναι σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι. Πόσα άλλα θα αγοράσουν, όταν χιλιάδες καταστήματα λιανικής και ΑΤΜ γίνονται θέσεις συναλλαγών bitcoin; Είμαστε έτοιμοι να το μάθουμε.



from https://ift.tt/3CLDD8j

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια